Marjolein Grin Consult

Home

Mensen maken het verschil?!

Mensen maken het verschil?!

Iedereen is het er wel over eens dat mensen het verschil maken in een bedrijf. Toch leidt dat inzicht niet als vanzelfsprekend tot organisaties waarin medewerkers volledig tot hun recht komen.

Het lijkt vaak weerbarstige materie om mensen en organisaties te laten leren, ontwikkelen en veranderen. Het rendement van verander- en ontwikkeltrajecten is soms twijfelachtig. Te vaak wordt iemand naar een training gestuurd terwijl het probleem op een heel ander vlak blijkt te liggen. Te vaak worden verandertrajecten ingezet waarbij de verwachte voordelen zich te weinig of helemaal niet voordoen. In veel organisaties is de afstand tussen werkvloer en leiding erg groot – terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn.

Is het onwil? Nee! De ervaring leert dat in veel organisaties iedereen van hoog tot laag heel erg zijn best doet. En goede ideeën heeft. En vooruit wil. En gewoon lekker wil werken. Maar waar mensen samenwerken kan het al vlug ingewikkeld worden....

Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben Marjolein Grin, ik ben sinds 1992 actief als adviseur, manager en trainer/coach op het gebied van P&O en training & development. Ik ben afgestudeerd in de Arbeids-& Organisatiepsychologie en Toegepaste Sociale Psychologie. In de loop der jaren heb ik goed leren analyseren waar de crux van een performanceprobleem zit, waardoor het mogelijk wordt om juist die dingen te doen die echt effekt gaan hebben.  

Rendement is in wat ik doe een belangrijk criterium: pas als zowel de medewerker als de organisatie merken dat de aanpak tot resultaat heeft geleid, ben ik tevreden. 

Ik ben een voorstander van een plan van aanpak met duidelijke doelstellingen. Omdat uiteindelijk gewoon ‘het werk gedaan moet worden’ doen we niet meer dan nodig is. Geen langdurige trajecten of vooral cosmetische veranderoperaties. Wel flexibele oplossingen die aansluiten bij wat er nu opgelost moet worden en die passen bij de persoon en de organisatie.